PAVLOVA
04.04.2022
PAVLOVA je úžasně nadýchaná sněhová pusinka, která každému vykouzlí úsměv na tváři. Že je příliš sladká ? Nenechte se zmýlit. Domácí s láskou dělaná Pavlova se vůbec nemusí lepit na zuby, jak ji znáte z její krabicové verze. A když ji doplníte o lehký mascarpone krém a přidáte kyselejší ovoce, vykouzlíte dort, který budete dělat pořád dokola.
Ingredience
Korpus:
- Bílky cca ze 4 vajec
- 220g cukru krupice
- Kukuřičný škrob
- Vinný ocet
Krém:
- 1 vanička tvarohu
- 1 mascarpone
- cukr moučka
Na ozdobu:
- 1 zralé mango (lze použít jakékoliv ovoce dle libosti)
- maliny
- čerstvá máta
- 1 lžíce cukru moučka (na posyp)
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 150°C
- Oddělíme bílky od žloutků, tak aby se ani malý kus žloutku do bílků nepřimíchal. Pomalu vyšleháváme bílky až do doby, než sníh začne dělat špičky. Postupně přidáváme cukr. Cukr pořádně zašleháme tak, aby sníh byl lesklý a tuhý. Ve sněhu by se neměly objevovat velké bubliny.
- Poté přidáme ocet a škrob a krátkou chvíli prošleháme.
- Na plech připravíme pečící papír
- Na pečící papír dáme sníh a vytvarujeme do tvaru jaký chceme. Př. mistička či "obláček" viz foto. Na toto je též možné použít zdobící sáček.
- Troubu ztlumíme na 120°C.
- Vložíme do trouby a sušíme cca 80 minut (Průběžně však kontrolujeme! Některé trouby vysuší pavlovu dříve či později. Také záleží na tloušťce korpusu.)
- Mezitím co se nám suší korpus si připravíme krém z mascarpone a tvarohu.
- Mascarpone i tvaroh šleháme ručním šlehačem, dokud se nám obě ingredience nespojí.
- Pokud se nám zdá krém příliš tuhý, přilijeme trochu smetany ke šlehání.
- Nakonec přisypeme cukr dle chuti.
- Mango také rozmixujeme a vylijeme přebytečnou vodu.
- Na upečený korpus rozetřeme krém z mascarpone, přidáme mango a poklademe čerstvé maliny a mátu.
- Nakonec vše můžeme posypat moučkovým cukrem.
